27 Mart 2012

Rakı İçin Meze Tarifi

    Eğer ki iyi bir rakı içicisi iseniz rakı kültüründe mezenin değerini de bilirsiniz. Rakı öyle herkesin dediği gibi beyaz peynir ve kavun ile de içilmez. Az hamarat bir adamsanız veyahut ileride sevgilinize sürpriz bir masa kurmayı istiyorsanız bu dediklerime kulak verin gençler. Size 4 tane birbirinden güzel ve hızlı hazırlanan meze tarifi vereceğim. Tarifler alıntıdır. Gece acıkınca bir şeyler yemeye üşenen liseli sen hariç :)
     Ezme Salatası
Malzemeler; 2-3 domates, sivri biber, 1 soğan, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, limon, sumak, tuz, pul biber.
Yapılışı; Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra kıyılmış gibi doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve ince halkalar şeklinde kesin. Soğanı ve sarımsakları kıyın. Maydanozun yapraklarını doğrayın. Bütün malzemeleri bir kaba koyup üzerine zeytinyağı, limon, nar ekşisi, pul biber, sumak ve tuz ilave ederek, iyice karıştırın. Ezmemiz hazır.
      Ton Balıklı Bezelye Salatası
Malzemeler; 1 kutu bezelye konservesi, 1 paket ton balığı konservesi,1/2 su bardağı ceviz içi, yarım demet roka,  yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, yarım demet yeşil soğan, biraz fesleğen, tuz,limon suyu ve zeytinyağ.
Yapılışı; 1 kutu bezelye’nin suyu süzgeç yardımı ile süzülür ve derince bir salata kasesinin içine aktarılır. Aynı kaseye ton balığı ilave edilir. yeşillikler ince ince kıyılarak, küçük parçalanmış ceviz ile birlikte kaseye aktarılır. Tuz,limon suyu ve zeytinyağ (damak tadına göre miktarı ayarlanarak) ilavesi ile salata çok zedelenmeden karıştırılarak hazırlanır.
      Sarımsaklı Börülce Salatası
Malzemeler; 2 avuç taze börülce, 5 diş sarımsak, sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı; Börülceleri 15 dakika kadar haşlayın. Kaynayan sudan çıkarıp hemen buzlu suya atın. Süzdüğünüz börülcelerin üzerine zeytinyağı, dövülmüş ceviz ve dövülmüş sarımsak karışımını dökerek servis edin.
      Haydari
Malzemeler; 1 su bardağı süzme yoğurt, 3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi, 3 diş sarımsak ,Kuru nane, 1 fincan zeytinyağı, Kimyon, tuz, Üzerine serpmek için kırmızı biber.
Yapılışı; Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edin. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.

1 yorum:

Mahmut dedi ki...

Rakı fiyatlarını mı merak ediyorsunuz? Tıklayın: rakı fiyatları 2021

Yorum Gönder