4 Mart 2012

Alla Beni Pulla Beni

     Küçük sürprizler büyük sevinçler yaratır demişler. "Siktir lan" derdim içimden "öyle şey mi olurmuş?" Geçenlerde toprağım bana bira ısmarlıyor, Taksimdeyiz. Bu aralar beş kuruşum bile yok o yüzden ısmarlanan hiç bir şeye hayır deme lüksüm de yok. Cebimde 4 liramla oturuyorum. Güvendiğim tek şey ise akbilimdeki son 1 lira 70 kuruş. En azından eve dönebiliyorum. Ama sigara alamıyorum işte. Benim sigaram 5 lira. Fakir sigarası hani. Hem de naneli he, fakir ama cakalısından. Öyle çatlamalı patlamalı olmasa da gideri var. 1 lira lazım 1 lira.

     Bir yandan bira içiyoruz bir yandan da tavla oynuyoruz. Centilmenliğin amınakoyarak, kız mız demeden darma dağın ediyorum tavlada. Hoş centilmen davrandığımı anlasa ağzıma sıçardı zaten orası ayrı. Ama o kadar açık verdim hala nasıl oluyorda yenildin anlamadım... Oyunun ortasında bir yerlede zarı fırlattığım gibi koltuğun altından aşağı düşürdüm. Zarın anasına avradına küfür ederek diğer tavlaların içinden zar almaya gittim. Tavlayı açtım zar alıcam. Hop... 1 lira :)

     Uzun zamandır böyle saçma ve gereksiz bir sürprizle karşılaşmamıştım. Şimdi biz buna ya allah baba diyelim ya karma diyelim ya da murphy diyelim hiç fark etmez. O an suratımdaki salak ifadeyi kimse tarif edemez...

5 yorum:

dralaye dedi ki...

Ne var be yenildiysem! Kafam güzedi ve karnım açtı benim tamam mı?! İfşa etme hemen:D

Agah Efendi dedi ki...

İyiymiş be.... Devamının gelmesi dileğiyle

Cemal Taşkıran dedi ki...

toprak hep bahane bunlar ayık ve tok olduğunda tekrar kapışalım.

Agah teşekkür ederim ama devamı olmayacak maalesef çünkü bu bir anıydı :)

Agah Efendi dedi ki...

Yok ya yazıların devamının gelmesi anlamında söyledim :)Diğerlerini de okudum hoşuma gitti ondan söyledim

Cemal Taşkıran dedi ki...

he o zaman tabiki de gelecek. tekrar teşekkürler :)

Yorum Gönder